zaterdag 14 december 2013

Er was eens...

Er was eens iemand die besloot een appartement te kopen in Zaandam. En omdat hij dat besluit nam besloten de bewoners van dat appartement dat ze heel graag ons huis wilden kopen. En daarna kwam onze droom uit, want ook ons droomhuis was nog steeds beschikbaar.

Het moest wel allemaal een beetje vlot, want meneer wilde half december zijn nieuwe huisje in Zaandam kunnen betrekken. En wegens de vereiste kettingreactie aan verhuizingen moesten wij dus in erg korte tijd onze zaken regelen. Gelukkig was alles en iedereen ons gunstig gezind. Welliswaar was uiteindelijk de verhuizing gepland slechts een week na het verlopen van alle ontbindende voorwaarden maar tegenwoordig weet iedereen toch waar hij of zij aan begint bij een huis kopen?

Nee dus. De ontbindende voorwaarden werden een week verlengd. En toen bleek, 3 dagen voor de overdracht van ons nieuwe huis dat meneer 'ik heb haast' zijn financiering nog immer niet rond heeft.

Ettelijke huilbuien, slapeloze nachten, frustraties, mails en telefoontjes verder mogen we inmiddels blij zijn dat alles met nóg een week verlengd wordt. Dat wij alles wat gepland was voor komende week mogen gaan afzeggen en hopen dat het in de nieuwe planning in te passen is. In de nieuwe planning die er nog niet is. Want maandagochtend weten we meer. 

Hoop ik...

Dus, lieve lezer: die adreswijziging per 16 december... Zet daar maar even een heel groot voorbehoud op. Of en wanneer het doorgaat...? Daarover durf ik even niks te zeggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten